26 ноември
2009
Кралските обувки
grandoman-expensiveshoes-1
Това е един от най-скъпите магазини за обувки ръчна изработка в Москва. В списъка на клиентите им присъстват имена като Джон Кенеди, Ив Сен Лоран, Пабло Пикасо, Ален Делон и цялата кралска фамилия на Елизабет Втора.
grandoman-expensiveshoes-4
Целият магазин е направен от естествена кожа, както всеки магазин от веригата.
grandoman-expensiveshoes-3 grandoman-expensiveshoes-2
Първо, кракът се мери старателно около 40 минути. Това е специален процес, който започва с масаж на крака, защото когато е отпуснат мерките са винаги точни. След този педантичен процес се прави личен калъп и, евентуално, се изпраща в Париж, където майстор ще се поти от 2 до 3 седмици. Цените започват от $1500 долара.
grandoman-expensiveshoes-7 grandoman-expensiveshoes-6
Ако някой си е поръчал обувки за над $3000 долара, трябва да чака до към 8 месеца. Това е така, защото всяка обувка “отлежава” след всяка фаза в процеса на направата й. Освен размер, цвят и форма можете да се изпълни и уникално гравиране.
grandoman-expensiveshoes-5 grandoman-expensiveshoes-9 grandoman-expensiveshoes-8 grandoman-expensiveshoes-10
Използват се всякакви материали – кожи от лама, щраус, влечуги, акулска кожа и дори слонска такава! Можете да си поръчате зимни обувки с подплата от кожата на снежен леопард. За съжаление.
grandoman-expensiveshoes-12 grandoman-expensiveshoes-11
Някои от клиенти имат навик да поливат новите си обувки при първо обуване със скъпо шампанско. Глупоста и парите често дават лош резултат.